Minkä ikäisenä saa opintotukea

Opintoraha – selkosuomeksi | Kela

Opintoraha – selkosuomeksi

Jos et vielä saa mitään opintotukea (opintorahaa, opintolainan valtiontakausta tai opintotuen asumislisää), hae opintotukea opintotukihakemuksella.

17 vuotta täyttänyt opiskelija voi saada opintorahaa. Tuen määrään vaikuttavat ikäsi, miten asut, oletko naimisissa ja onko sinulla lapsia.

Opintoraha | Kela

Opintoraha

Minkä ikäisenä sinulla on oikeus saada opintotuen opintorahaa? 2. Milloin voit hakea opintotuen oppimateriaalilisää? Miten sitä haetaa? 3. Mitä muita etuuksia …

Kun olet täyttänyt 17 vuotta, voit saada opintorahaa seuraavan kuukauden alusta alkaen. Jos olet alle 17-vuotias, voit saada opintorahan oppimateriaalilisää.

KELA – Opintotuki, opintoraha ja oppimateriaalilisä – Peda.net

Opintotuen määrään vaikuttaa opiskelijan ikä, oppilaitosaste sekä asumismuoto. Lisäksi otetaan huomioon opiskelijan omat tulot.

Opintotuen määrä – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opintotuen määrä – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö

9.8.2019 — Alle 17-vuotias ei voi saada opintorahaa, koska hänestä maksetaan lapsilisää. Kun hän täyttää 17, alkaa oikeus opintotukeen vasta syntymäpäivää …

Toisen asteen opiskelijan tukiin tukku muutoksia, vanhempien …

Toisen asteen opiskelijan tukiin tukku muutoksia, vanhempien tulot vaikuttavat entistä vähemmän – “Nyt on se hetki, kun kannattaa niitä hakea”

1.11.2021 — Voiko 16-vuotias saada asumistukea ja opintotukea, jos vanhemmilta lopettaa lapsilisän. Haluaisin muuttaa Tampereelle mahdollisesti …

Oppimateriaalilisä, alaikäisen opintotuki ja lainojen takaukset, moni toisen asteen opiskelijan tuki on muuttunut.

Asumistukea ja opintotukea 16-vuotiaalle? – Nuortenelämä.fi

Asumistukea ja opintotukea 16-vuotiaalle? | Nuortenelämä.fi

17.10.2022 — Ilman opintotukea tai muita vastaavia tuloja, kuten ansiotuloja, … täysi-ikäisillä opiskelijoilla opintoraha vaikuttaa asumistuen määrään.

16-vuotias opiskelija jäi ilman asumistukea, koska hänellä ei …

16-vuotias opiskelija jäi ilman asumistukea, koska hänellä ei ole tuloja – Näin Kela perustelee – Kotimaa | HS.fi

Kela). Kuinka suurta opintotukea lukio-opiskelija saa? Opintotuen suuruuteen vaikuttavat ikä, oppilaitos, asumismuoto, vanhempien tulot sekä siviilisääty. Siksi …

Kelan asiantuntijan mukaan oppivelvollisuuden laajeneminen ei tarkoita sitä, että yhteiskunnan tulisi kustantaa opintojen perässä omilleen muuttavien alaikäisten asuminen.

Toimeentulo | Lukio – Suomen Lukiolaisten Liitto

Toimeentulo | Lukio

KELAn opintoetuudet • Opintoraha, opintolainan valtiontakaus, korkoavustus, … Opintorahaa ei myönnetä opiskelijalle, joka saa lapsilisää.

Mitä on lapsilisä? Miten yleistä asumistukea haetaan? Mitä on koulumatkatuki? Voiko lukiolainen saada opintotukea? Lukiolaisopas auttaa!

KELAn opintoetuudet 2020-2021

12.8.2022 — Opintoraha myönnetään tällöin saman suuruisena kuin vanhempansa luona … Silloin hän saa kokonaiskuvan siitä, minkä verran jää rahaa …

KELAn opintoetuudet • Opintoraha, opintolainan valtiontakaus, korkoavustus, huoltajakorotus • Koulumatkatuki (haettava lukuvuodeksi kerrallaan) Opintotukea voi saada Suomessa tai ulkomailla suoritettaviin opintoihin lukiossa. Opintotukietuuksia myönnetään vain

kannattaako vuokrata oma asunto lapsen käyttöön?‍ – OP Media

Asunnon vuokraaminen lapselle ja asumistuki | OP Media

Kannattaako oma asunto vuokrata lapsen käyttöön ja kuinka käy mahdollisten asumistukien? Selvitä faktat ja vinkit OP Mediasta. Lue lisää OP Mediasta.

Keywords: minkä ikäisenä saa opintotukea